Tornar A PROJECTES

CASA AÏLLADA

Gestió integral d'una casa unifamiliar aïllada a Valldoreix.

La reforma de l'habitatge existent consisteix bàsicament en millorar-ne la distribució interior i establir la connexió d'aquest amb la parcel·la a la qual pertany. Aquest es converteix en el leit-motif del projecte, doncs entenem que en aquest tipus d'edificacions la connexió entre l'habitatge i el jardí és essencial.

La materialització s'aconsegueix gràcies a un canvi d'alçada entre la cuina-menjador i la sala d'estar. La sortida al jardí s’accentua gràcies a aquest senzill gest, que alhora possibilita l'obertura de dos grans forats d'entrada de llum dins aquestes peces, provocant així que tot l'arbrat existent a l'exterior de la parcel·la passi a formar part de l'interior de l'habitatge, com si de dos grans quadres es tractés.

Així s'estableix una relació entre l'interior de l'habitatge i l'exterior de la parcel·la. L'operació es completa mitjançant la reforma del jardí posterior, oferint una mateixa unitat estètica, en sintonia amb l'habitatge reformat.