Tornar a PROJECTES

BIBLIOTECA MUNICIPAL

Projecte de reconversió de l'antiga escola d'Aiguafreda en la nova biblioteca municipal.

L'edifici en qüestió es trobava en desús des de feia uns anys i l'Ajuntament va decidir habilitar-lo com a biblioteca.

L'edifici està composat per una nau central de dues plantes i dues ales d'una sola planta a cada banda. En els seus orígens, la planta primera de la nau central estava destinada a les residències dels professors i cada ala es destinava a la zona d'aules.

Amb el canvi d'ús, la planta baixa de la nau central passa a ser l'espai de recepció i exposicions, mentre que la planta primera es destina a les oficines dels treballadors i el magatzem. Les ales passen a ser les zones d'estudi i lectura. A més, les ales comptaven amb una zona porxada, la qual es tanca per donar més amplitud a les zones d'estudi i lectura.

A banda de modificar la distribució, també es planteja l'enderroc dels falsos sostres i les cobertes (les quals no es trobaven en massa bon estat), i es decideix que les noves cobertes quedin vistes des de l'interior per donar més amplitud. També es planteja un tractament als murs per resoldre els problemes de humitat que patia l'edifici.

Respecte les instal·lacions, es fan totes pràcticament de nou, ja que es trobaven molt malmeses i no complien les condicions adients. Els acabats també estaven en mal estat i requerien una substitució. A més, s'ha optat per donar un estil més càlid, minimalista i modern al que hi havia anteriorment. Per últim, les fusteries també eren força antigues i no estaven en bon estat, de manera que s'ha decidit col·locar-ne unes de noves i de prestacions més elevades per afavorir l'estalvi energètic de l'edifici.