Tornar a PROJECTES

CONCURS GUARDERIA

Concurs d'idees internacional per a la proposta arquitectònica de la construcció d'una guarderia situada a Amsterdam.

Tal com va dir Nelson Mandela “L'educació és l'arma més poderosa que podem utilitzar per canviar el món". Ens esforcem doncs, a crear un ambient d'aprenentage en comptes d'una guarderia convencional, un lloc per a que les nenes i nens aprenguin, descobreixin i juguin per si sols des de ben petits.

Aquest ambient està organitzat al voltant d'una plaça pública coberta que comunica diferents espais on s'hi duen a terme diferents activitats, no només educatives si no també culturals i d'oci. Les activitats principals es realitzen a la guarderia, a la piscina, al petit teatre i al bar restaurant, a més de a l'espai públic mateix el qual acaba endinsant-se dins les aigües de la badia IJ.

La guarderia en si mateixa és oberta i diàfana i compta amb diferents patis per tal d'obtenir el màxim de llum possible. Els patis privats estan destinats principalment als bebès i els nens més petits i els patis semi-privats i la gran terrassa estan destinats als nens més grans. En qualsevol cas, l'espai públic exterior a la guarderia també està destinat a ser part de la zona de joc en dies assolellats.

Tot aquest conjunt està cobert per una coberta lleugerament inclinada on s'hi pot transitar i permet entrar fins la badia IJ. La coberta acaba formant un amfiteatre que dóna a l'espai públic, on actualment s'hi duent a terme diferents festivals i altres activitats culturals. La coberta, per tant, esdevé un espai en si mateixa i s'hi pot arribar a través de les grades, una rampa que connecta directament amb el carrer o una rampa en espiral que connecta ambdues bandes de la plataforma.